Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Cocik

1. 11. 2008 16:50
hm

Clanek micha dohromady hrusky (pricina soucasne finacni krize) a jablka (autorovo hodnoceni politiky USA ve svete). Do politiky se michat nehodlam, ale k tem hruskam snad jen jedno - pokud si nekdo v zapadnim svete mysli, ze na globalnim trhu bude dlouhodobe brat za stejnou praci 10x vic nez nekdo ve svete rozvojovem, tak ho po sladkem zivote na dluh ceka neprijemne procitnuti. Zdravim z Ciny :-) 

0 0
možnosti
R

rudykov

1. 11. 2008 17:23
Re: hm

jak kde. Takový šofér nebo prodavačka bude na západě dlouhodobě brát mnohonásobek co ekvivalenty v Indonésii. Tuto jistotu jim dává náskok západu v průměrné životní úrovni.

0 0
možnosti
PO

POToole

1. 11. 2008 16:37
Autore,

svym poslednim odstavcem jste si zdiskreditoval cely clanek. Zast, nenavist a zavist jsou spatne vlastnosti, ktere zkracuji zivot, a pokud je do clanku vpletete, je z nej obycejny bulvar, ktery seriozni clovek vazne nebere... ;-)

Jinak doufam, ze nejste ekonom.

0 0
možnosti
KD

sdsa

1. 11. 2008 16:43
Re: Autore,

pokud nenazyvate demagoga ekonomem :)))

Ten clanek je az neuveritelne tendencni, autor se za kazdou cenu znazi dosahnout sveho cile. Z ekonomie , bez dalsich souvislosti, vytahuje jeden vhodny argument za druhym.

Psaho stylem: "kdo chce psa bit, hul si najde." z toho dela clanek hodny maximalne tak tydeniku 'Odborarske noviny" z uhelnych dolu.RvRv

 

0 0
možnosti
CM

chorimehbooba

1. 11. 2008 16:29
američane a západní evropané jsou Alfa predátoři na naší

planetě. Jak se kulantně píše v CIA worldfactbook o dluhu USA , že  v budoucnu to bude problém... , tak po událostech na finančních trzích v posledních měsících to vidím do budoucna na jejich státní bankrot a to se bude psát nová kapitola v historii lidstva. Co se týče současné krize , tak na ni tratí nejvíc chudí američané?( who cares?....kteří ztrácejí své domovy a potom státy , které financovali obrovský stavební boom v USA a nebo investovali do jejich trhů ...např. Arabové.....a taky ztrácejí ti co nasyslili stovky miliard dolarů a mají je schované doma "pod peřinou" ....hlavně Čína ( ti na druhou stranu musí mít trochu radost ,že USA mají problemy , Japonsko a Rusko...no jinak se nepřestávám bavit nad to vlnou znárodnování , která probíhá v USA a v Británii apod.

0 0
možnosti
R

rudykov

1. 11. 2008 17:25
Re: američane a západní evropané jsou Alfa predátoři na naší

"....to vidím do budoucna na jejich státní bankrot " - zbožné přání, antiamerikanisto ?

0 0
možnosti
TK

trdelnik

1. 11. 2008 15:17
Nesmysl

Prilis dlouhe, kratkozrake a nesmyslne. Ani jsem nedocetl.

Samozdrejme za vsechno obvinuj Ameriku. Ale o tech  miliardach ktere dali a  davaji jinym na ukor sveho dluhu (deficitu) se jaksi 'selektivne' zapomene.

0 0
možnosti
R

rudykov

1. 11. 2008 17:27
Re: Nesmysl

jednodušší lidé potřebují ďábla. Svět potřebuje šejtana. Velkého ďábla (USA) a malého ďábla (Izrael), na které lze vše svést. Bez této očistné praktiky by mnozí trpěli psychickými problémy.

0 0
možnosti
L

Leopoldo

1. 11. 2008 14:53
Tak vsichni jsme hloupí a USA toho vyuzívá

Tipický clánek,tech kterí hledají vzdy chybu u druhých a nikdy  u sebe.

1.-Svet na tom bude lépe,kdyz americani budou topit méne nebo jezdit  autama mín?

2.-Proc celý svet prodává americanúm za dolary a dluzní úpisy v dolarech.Proc treba nezádá zaplacení ve zlate nebo nejaké jiné mene?

Nebo snad by meli mýt takové hospodárství jako mela republica se sovietama.Vspomínáte si na to? Boty se vymenili za ropu!!

Ceny ovsem stanovil vsak víte kdo.

0 0
možnosti
DP

packerqb

1. 11. 2008 13:02
Snazite se pochopit kapitalove trhy

No, moc vam to nejde.

0 0
možnosti
P

pinguone

1. 11. 2008 12:38
.. clanek je moc dlouhej na to abych ho s plnou

.. koncentraci precetl..;-)  kratky vycuc . prodavame nase vnuky do musulmanskeho a sikmovokeho otroctvi...

0 0
možnosti
MR

TrueRobos

1. 11. 2008 12:01
"Zkažená západní civilizace"

Netřeba číst více: Módní zelený neomarxista je tady! Chlape, co ještě děláte ve zkaženém západním světe a pracujete s internetem co konzumuje třetímu světu proud a s počítačem, tím výmyslem imperialismu, kvůli kterému musí chudé děti při výrobě čuchat PCB? Pěkně si sbalte baťůžek a mazejte budovat nekonzumní kulturu snů někam, kde o vaše cinty stojí! R^

0 0
možnosti
MP

modrý pohůnek

2. 11. 2008 8:50
Re: "Zkažená západní civilizace"

Jak jste na to proboha přišel. Netrpíte chorobným přebujelým fantazma? Máte snad za to, že vaše cinty mají nějakou hodnotu? To si nemyslíte doufám ani ze srandy. 

0 0
možnosti
G

gumidos

1. 11. 2008 11:40
hm, mám jenom jednu připomínku

že se svět nikdy neobešel bez nějakého četníka a nejspíš se nikdy neobejde, to je fakt. A pokud ten četník žere, mlaská a utírá si prdel kaviárem, no tak to se nedá nic dělat. A jestli si velebnosti můžu vybrat, koho za četníka - jestli tedy třeba Rusy, araby, číňany, nebo američany, pak tedy svobodně volím USA. Tak to je vše.

0 0
možnosti
PF

petr fiala

1. 11. 2008 12:49
Re: hm, mám jenom jednu připomínku

MOžná svět někoho jako četníka potřebuje. Ale Američané se prostě neosvědčili, protože hájí svoje zájmy a ne nikoho jiného.  Jejich schopnost zneužívat stojí a padá s rezervní měnou US dolar. Proto si myslím, že přiměřené opatření by bylo nahrazení USD nějakým měnovým košem. Nejsem ani zelený, ani marxista. Nepobírám žádné dávky ani nemám úvěry. Spoléhám se na sebe a vlastní finanční zdroje. Tím je myslím dostatečně vysvětlena moje filosofie.

0 0
možnosti
JV

ciman

1. 11. 2008 11:39
Super

Jako vždy,super článek vystihující podstatu věci!!! Dokdy se ovčané nechají oblbovat?! Na rozdíl od blábolů "ekonomů-odborníků " v TV a tisku holá pravda, bohužel hodně nepříjemná. Společně s Ivo Vašíčkem nejlepší články na toto téma. Vy byste měli vystupovat v televizi. Karma!R^!

0 0
možnosti
W

wiki5.5

1. 11. 2008 15:55
Re: Super

to jo, satiricky program

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2664x
Snažím se porozumět kapitálovým trhům, abych věděl, jak naložit se svými penězi. Vedle toho řeším běžné problémy, jako většina populace. Jsem také horolezec, cykloturista, lyžař a snowborďák.